Color Coding Outfits: Army Green & Pink

August 04, 2018

Sooo! I'm gonna make a blogpost serial called Color Coding Outfits or soon we're gonna call it #CCO. The contents are, of course, some mixing and matching outfits by different colors each post.

Untuk postingan pertama, karena satu dan lain hal, I picked army green and pink to mix and match. Ada beberapa hal, sih, yang menurutku harus diperhatikan dalam mix and match dua warna ini, yaitu perlunya ada warna netral biar kedua warna yang masing-masing punya kesan yang kuat ini bisa tercampur dengan baik.

Warna netral banyakk banget dan yang paling aku suka adalah warna putih. Berhubung ceritanyaaaaa ini adalah koleksi beach outfits, jadi yang akan kamu lihat di sini adalah outfits yang chill abiz. Kind of. I made four alternatives for this theme as you can see below. 

I love mixing white plain shirt with colored bottoms, and since our theme today is army green and pink, I think it won't hurt if I add pink headscarf with it!

My favorite item: Patrizia Pepe Flat Sandals from Giglio
This one actually has no pink in it, but since it's a part of a collection it's okay to add just one color. I picked aaallll the neutrals and picked a rather soft army green as the cherry on top!

My favorite item: Broadgate Cropped Cotton Trousers from Harvey Nichols
This one was made for those who is rather girly, that's why I picked the color pink to dominate the look and a little bit of green to freshen up.

My favorite item: Drive Time Mule from DSW

This outfit has pink in it but doesn't look too sweet, does it? I personally love this combo especially with the t-shirt which made it very casual.

My favorite item: Dark Olive Sandals from Marni



As you can see, each outfit has its own main point and different vibes. Actually... I made this for four of my friends and they have a distinct different style when it comes to outfits. Which one do you like best? 

P.S.: I wish you could give me some inputs on which language I should use, because it's confusing sometimes he-he.

Zero Waste, One Step at A Time

July 31, 2018

Akhir-akhir ini saya melihat banyak teman-teman yang ramai-ramai membeli sedotan bambu ataupun stainless steel dalam upayanya mengurangi sampah sedotan plastik. Maksudnya intensitas orang-orang Indonesia untuk membeli produk zero waste sepertinya semakin meningkat akhir-akhir ini, yang pasti ini adalah berita bagus dan langkah awal kita buat memulai gaya hidup yang lebih sehat.

Meskipun dari kecil saya sudah diberi contoh sama ibu untuk nggak usah pakai plastik kalau belanja di warung, saya sendiri baru cari tau lebih dalam dan tertarik banget sama lifestyle ini tahun kemarin. Dari situ saya sering banget nontonin youtube dan bacain blog tentang zero-waste dan minimalist lifestyle. Untungnya waktu itu di sekitar saya sering sekali diadakan acara khusus seperti bazaar organik dan sejenisnya. Saya mulai kenal dan mencoba membeli barang-barang bebas plastik seperti sikat gigi bambu, tas belanja, sampai skincare organik. Saya juga mulai cari-cari resep raw foods, serta resep makanan yang pengolahannya lebih sehat.

Ada beberapa channel dan blog dengan konten zero-waste dan minimalist lifestyle yang sering saya kunjungi. Right now I wanted to share those to raise a little more awareness. Di bawah nanti juga saya akan memasukkan beberapa toko di Indonesia yang menyediakan barang-barang zero-waste atau organik yang mungkin bisa jadi referensi kamu!

BLOG & CHANNEL

1. Trash is for Tossers / Package Free


Trash is for Tossers adalah blog sekaligus channel Youtube yang dibuat oleh Lauren Singer. Di blog maupun channelnya, mbak Lauren ini berbagi tips gaya hidup zero waste mulai dari perlengkapan, makanan, sampai skincare. Tau nggak sih, mbaknya cuma menghasilkan sampah satu toples dalam setahun! Akhir-akhir ini sepertinya youtube-nya nggak begitu aktif, tapi kamu tetep bisa nonton video-video lamanya, blogpostnya, juga follow instagramnya. Dari trashisfortossers, mbaknya bikin bisnis toko perlengkapan zero-waste juga lho, namanya Package Free. Lucuk deh desainnya. Tapi kalau mau yang lebih murah dan nggak harus pesan dari luar negeri, kamu juga bisa cari toko lokal lainnya di Indonesia.

2. Pick Up Limes

img source: www.pickuplimes.com

Kalau yang ini channel dan blog yang lebih fokus ke resep-resep makanan organik yang dibuat oleh mbak Sadia Badiei. Ini bukan another food blog, kok, karena mbak Sadia ini memang lulusan dietetics. I personally love this mbak karena cara membawakan kontennya ademmmm banget, jadi berasa lah minimalist lifestylenya hihi. Iya, kadang-kadang mbaknya juga bikin konten minimalist lifestyle dan traveling. Kamu bisa mengunjungi channelnya, blognya, maupun instagramnya.

SHOPS

1. Cleanomic / cleanomic.net



Nah kalau udah merasa bahwa penting banget ternyata mengurangi sampah yang nggak bisa didaur-ulang! Jangan bingung-bingung. Salah satu referensi toko online yang menyediakan perlengkapan dan produk zero waste lokal adalah cleanomic.net. Selain sedotan, kamu juga bisa beli menstrual pad, sikat gigi, container, dan masih banyak lagi. Harganya relatif murah juga!

2. zerowaste.id



Selain Cleanomic, saya juga menemukan website zerowaste.id. Perintilannya juga kurang lebih sama seperti Cleanomic. Tambahannya, selain website untuk jual produk, mereka juga punya blog. Untuk produknya kamu bisa bandingkan sendiri ya, semuanya tergantung preferensi.

3. Toko Organic / @toko_organic



I'm not sure if zero-waste lifestyle necessarily related to organic lifestyle (somehow I feel they are siblings). While trying to purchase zero-waste appliances, organics may come to your mind. Therefore in Toko Organic, you can find, like, everything. Sebagian besar mereka menjual bahan-bahan makanan maupun makanan olahan organik, namun kamu juga bisa menemukan bodycare dan skincare organik di sini. Saya pernah berkunjung ke toko offline-nya di Bandung (Jl. Cimanuk), dan ternyata mereka punya dua cabang lagi yaitu di Bali dan di Jakarta. Selama ini toko offline yang menyediakan perlengkapan dan bahan-bahan organik yang saya tahu memang cuma Toko Organic. Mungkin teman-teman punya referensi tambahan dan bersedia berbagi?

Kalau kamu punya referensi lainnya tentang zero waste, boleh lho bagi-bagi! :)

Things I Learned: 23 and a Half Year-Old

July 17, 2018

GUYS! It has been a pretty exhausting weekend for me and right now I was just FULLY woke up and finally get my things together. I attended a k-pop concert last Sunday in Jakarta and the first thing I realized after I reached home and passed out was...  today is Tuesday already?? My mind is absolutely elsewhere since Sunday.

Anyway, I will not post anything about that concert today, unless you ask me to haha. INSTEAD! I will post about things I have learned on my 23 and might be related to that. I hope some of them will relate to you, but I don't know, let's see.


captured by the talented @humaira_______

IT'S OKAY TO MAKE BAD CHOICES

I mean... It's super rare for me to not having a plan. You know, even when my mother simply asked me to buy groceries I will make a plan for that. And you know, about that concert thingy, I was never a concert girl. I'm a homebody, ok, guys. I find comfort just to stay at home. Concert for me was a big event that used to scare the sh-- out of me. It's because I don't know what should I do in a concert??? There'd be SO MANY PEOPLE. And to pay two millions for a ticket??? God. If I wanna play the music I would just open Spotify, you know what I mean?

But I don't know. At some point I was like picking some random choices these past months and I wouldn't freaking care what it'd take me to. I used to live very carefully and I came to realize that I need these kinds of choices. I lack of experiences. I want to live, you know. And If I make a choice that turns out a bad one, or I'm going to regret it, then be it. Be it. At least I have experienced what's bad. And I will know because I have experienced it, not just because I know it's bad. Of course I pay attention to boundaries too.

I MEAN. Attending a concert wasn't a bad choice for me, but attending a concert WITHOUT ANY preparation might be the one haha.

IT'S HARD TO LAND A JOB

It is. I resigned on the early 2018 because my previous office had a very toxic environment, and when I say toxic I don't exaggerate it. It's beyond the line. I realized that when you were in a negative environment, no matter how positive you tried to be, you would slowly turn negative too.

I'm blessed enough to still secure my part-time job in another company after I resigned. I like this job so much because my boss is very positive and assuring, the job were very challenging so I could always develop. In the other side, to land a full-time job... it's sooo frustrating sometimes because I have sent countless application and I would hear nothing.

Then, the idea to continue my blog was appearing out of nowhere! Thank God, I still love blogging and now I even had specific categories for this blog!

BUT, I HAVE MY OWN TIMELINE

Living for a year after graduating college has knocked me into reality. I lived with at least a system before, but living (truly living a life) has no system unless we create it ourselves. I watched people taking test for a job, getting master's scholarship, getting engaged and married, and the other various life points EVERYDAY. There sure is no exact rule to life, isn't it?

If I couldn't land a full-time job today while people my age is currently getting a job promotion, it isn't my failure. If my friends were engaged, I didn't have to be in one, did I? My timeline is different. Freaking different. And I am happy about it because the best has yet to come and I feel blessed because God has given me chances to live my life as my own.

People has different goals in life, therefore their timeline would also be very different. Don't you agree?

What have you learned on your 20-something life? Care to share?

4 Ways to Wear The Tricky Red

July 13, 2018

4 Cara Menggunakan (Pakaian) Warna Merah!

A while ago, I posted some playful instagram stories on my account (@mirzca). Isinya adalah ngajak temen-temen untuk voting outfit yang paling mereka suka, baik perempuan maupun laki-laki.  Yang berpartisipasi ada banyaakkkk lho, 1000 orang kurang 900. Alias 100 aja beb, tapi this is my biggest engagement lho, dan ternyata seru! Awalnya iseng, ternyata muncul beberapa ilham dari situ.

Saya yang mantengin hasilnya asik sendiri karena lihat persentase yang susul-susulan. Ada pilihan yang banyak dipilih oleh mayoritas teman-teman, ada juga yang sampai fifty-fifty. Yang fifty-fifty ini lho tricky abis, meskipun ujung-ujungnya ada pemenangnya juga sih.




Yang paling tricky menurut saya adalah outfit dengan mencampur warna merah! Buat saya sendiri, mencampur warna merah memang kadang jadi pe-er sih. Salah salah mix-match, nanti malah jadi kayak spiderman kan bete :(

Nah, dari keresahan ini saya mengumpulkan beberapa referensi outfit dengan elemen warna merah untuk kamu pakai sehari-hari plus tips ala-ala.

1. RED AS THE MAIN POINT


Red as the main point means there's no other color that catches people's eyes but red! Punya pakaian dengan warna ngejreng memang agak susah ya buat orang-orang pemalu (SAYA) karena mau nggak mau ini warna yang nyolok mata banget alias hebring, ceu. Eits, no more! Tips pertama, pakai pakaian warna merah dan disandingkan dengan warna-warna netral atau monokrom, seperti hitam atau putih. Kalau begini, pakaian warna merah kamu bakal jadi aksen, the point of your whole outfit!


2. RED PLUS JEANS


Yo, but I don't like to wear white because it will be hard to clean. What if I got chili sauce on my white trousers? Also I don't like black??? I'm not an underground fan??

Ok, got you, babe. You gotta be kidding me if you don't have jeans, right?





3. RED FROM HEAD TO TOE


Saya adalah pencari perhatian dan suka diperhatikan! O ow nggak ada salahnya! Wear it head to toe, girl. Um.. boy, too, I guess? Haha. But remember to not overdo another color, otherwise it would be very confusing for a daily outfit.




4. A TOUCH OF RED


Sometimes you just don't wanna catch attention and hide your fabulous self for a day, but you can't lose that striking quirky side of yours! Maybe you can add a liiiiittle bit of red to spice up the day?




There you go! There are tonnnsss of ways to wear the color red. Do you have another color that you think is also tricky to wear? Put your comment below!

Kim Soo, Bali

July 12, 2018

Kim Soo! Ah... kalau ngomongin Kim Soo kayaknya auranya tuh dreamy banget deh. Kalau ditanya rumahku nanti mau seperti apa, kayaknya saya akan jawab seperti Kim Soo!

Pertama masuk ke Kim Soo kamu akan disambut dengan jajaran beberapa meja makan di teras luar. Jumlah mejanya memang nggak banyak, jadi gampang penuh. Kemarin saya juga nggak sempet coba makan di sana. Kalau nggak salah menunya juga kebanyakan untuk sarapan.

Once you enter inside, you will see that Kim Soo is a homeware furniture and decoration shop. The concept are clear; easy, raw, unpretentious, and light. Quite have a boho theme. These earthy feels from their collection will make you feel like home.

The building was once an old Dutch Colonial style building as you can see the arch in the below picture. They don't have any door, therefore the air circulation is good even in Bali's hot temperature. They said they just drop canvas blinds at night and roll it up in the morning. I'm so impressed with the neighborhood's safe environment, though!

I will make sure to shop at Kim Soo when I get my own home in the future. Oh, and you can also find another branch of Kim Soo in Australia!

Visit their instagram here: @kimsoohome






Neon Palms, Bali

July 11, 2018





Neon Palms is one of many cute cafes in Bali. Just like the name, they combined two different vibes into one unified concept. Neon colors and tropical vibes might be two of the best trends of this decade, don't you think?

What attracted me was... the terrazzo flooring! I think it blends well with the green marble texture on the top table. The eye-catching mural paintings on the wall are also the iconic part of this cafe. They put three 'edgy' animals on the wall, such as leopard and zebra inside, and flamingos on the outside.

This is by far the best tropical and neon colors fusion for me. Also, they had interesting menu! Worth to try for you vegans and vegetarians!



Theme by: Pish and Posh Designs